Ronde 2: De zakelijke wereld en technologie├źn veranderen steeds sneller. Dit vraagt om dynamische IT architectuur, die voldoet aan flexibiliteit, snelheid, robuustheid en beheersbaarheid.

Event Driven Architecture & Stream Processing (NL)

De meeste bedrijfsgegevens worden geproduceerd als een reeks gebeurtenissen ook wel een stroom van events genoemd. Interacties met internet of mobiele apps, sensorgegevens, beurskoersen, banktransacties en medische apparaten bijvoorbeeld genereren allemaal continu events. Microservices en serverless architecturen hebben vaak een door events aangestuurd design, waarbij functionaliteit wordt getriggerd door events.

Met een stream processor, zoals Kafka, worden events gegroepeerd in logische verzamelingen in zogenaamde 'topics'. Met deze events kunnen vervolgens allerlei interessante bewerkingen worden gedaan.

In deze masterclass leggen we op een pragmatische manier uit wat een Event Driven Architectuur is, waar en hoe deze wordt toegepast. Daarnaast gaan we verder in op de werking van Kafka en nemen we je mee aan de hand met een korte demo.

HBO-ICT Job & Student Event 2021
Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

T: 020-626 1782
E: info@hbo-i.nl

Routebeschrijving »
Contact »