Ronde 2: Hoe gaat IT zich integreren in de samenleving? Hoe kunnen de studenten die nu aan het studeren zijn hier van invloed op zijn en met welke aspecten moeten zij rekening houden?

Brain to computer interface (NL/EN)

We zijn langzaam de manier waarop we communiceren met een computer aan het veranderen. In het verleden ging dit voornamelijk met behulp van een toetsenbord. Tegenwoordig gaan we al steeds meer gebruik maken van spraak (denk hier bijvoorbeeld aan Google home en Alexa), echter een nieuwe manier van communiceren is al in de maak. Dit is namelijk via de gedachte van een persoon. We kunnen met de huidige technologieen al een gedachten uitlezen en hier acties an verbinden. Dus als je denkt zet koffie gaat het koffieapparaat aan. Deze technologie staat nog in de begin schoenen maar kan vere gevolgen hebben voor de mens.

Over de spreker:
Gebrian uit de Bulten is onze Liquid Studio director. De Liquid Studio is onze innovatie center waar Accenture werkt aan de nieuwste technologieen voor onze klanten. Hij is een bekende spreker op diverse conferenties inclusief verschillende keynotes op het gebied van Innovatie, Agile en DevOps & Cloud.

HBO-ICT Job & Student Event 2021
Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

T: 020-626 1782
E: info@hbo-i.nl

Routebeschrijving »
Contact »